Cene stanova

Cene stanova: Beograd vs. Niš

Cene stanova: Tržište nekretnina u Srbiji značajno varira između gradova, a cene u Beogradu i Nišu su primeri tih razlika. Dok Beograd beleži visoke cene, Niš nudi pristupačnije opcije, ali s rastućim trendom cena.

Cene nekretnina: Beograd

U Beogradu je gotovo nemoguće pronaći stan za manje od 300 evra mesečno, čak i u manje atraktivnim delovima grada. Na elitnim lokacijama, kao što su Vračar, Senjak, Beograd na vodi i Stari grad, cene i kvadrata dostižu vrtoglave iznose.

  • Beograd na vodi: Cena kvadrata često prelazi 6.000 evra, a stanovi se iznajmljuju po cenama daleko iznad proseka.
  • Vračar i Stari grad: Cene kvadrata variraju između 3.000 i 5.000 evra, dok se mesečna kirija za jednosobne stanove kreće od 500 do 1.000 evra.
  • Senjak: Luksuzno opremljeni stanovi na Senjaku koštaju od 4.000 do 6.000 evra po kvadratu.

Ove cene stanova pokazuju da je život u Beogradu na elitnim lokacijama privilegija rezervisana za one sa dubljim džepom.

Pogledajte oglase za stanove u Beogradu ovde

Troškovi stanovanja: Cene stanova u Nišu

Niš, kao treći najveći grad u Srbiji, nudi znatno povoljnije cene u poređenju sa Beogradom. Iako su cene u Nišu u porastu, one su i dalje znatno niže nego u glavnom gradu.

  • Garsonjere: U Nišu je moguće pronaći garsonjeru za 150 evra mesečno.
  • Jednosobni stanovi: Cene jednosobnih stanova kreću se od 200 evra naviše.
  • Dvosobni stanovi: Cene dvosobnih stanova variraju od 350 do 600 evra mesečno.

Iako su razlike u cenama očigledne, stanovi u Nišu postaju sve traženiji zbog nižih troškova života i sve boljih životnih uslova.

Da li ćete odabrati prestiž Beograda ili pristupačnost Niša?

Između ova dva grada su značajno različite, ali oba nude nešto posebno. Bilo da tražite luksuz na elitnoj lokaciji ili povoljan stan u rastućem gradu, važno je da budete informisani kako biste doneli pravu odluku.

Pogledajte cene stanova u Srbiji ovde

Slični postovi